Snel naar de top? Neem op het juiste moment een beredeneerd risico…en go for it!

Bij sommige mensen lijkt de uitbouw van hun bedrijf of carrière in sneltreinvaart te gaan, terwijl anderen ter plekke blijven trappelen en maar niet vooruit komen.  Uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk een succesformule bestaat.

Velen denken dat een studie aan een prestigieuze universiteit gevolgd door een opleiding bij een gerenommeerd bedrijf de beste manier is om te starten aan de uitbouw van een zorgvuldig geplande carrière die eindigt aan de top. Maar uit onderzoek blijkt dat de weg naar de top wordt bepaald door op het juiste moment de juiste keuzes te maken en er dan ook volledig voor te gaan.

Voor het CEO Genome Project bestudeerden onderzoekers gedurende tien jaar lang mensen op C-level. Daarvoor ondervroegen ze meer dan 17.000 managers en analyseerden ze de carrière van 2600 mensen om te kijken wie er nu echt de top bereikten en hoe ze dat deden.

De onderzoekers werden verrast door hun ontdekkingen. Sprinters kwamen niet aan de top door de juiste studie aan de juiste universiteit. Nee, ze deden dat door weldoordachte carrièrekeuzes te maken die ze als het ware naar de top ‘katapulteerden’.

Graag delen we met jou de drie typen katapulten die het meest voorkwamen onder de sprinters.

Een stap terug zetten

De weg naar de top is geen rechte lijn, soms moet je een stap opzij of zelfs een stap terug doen om vooruit te komen. Meer dan 60 procent van de sprinters deed in zijn carrière een stap terug, bijvoorbeeld door iets nieuws binnen hun bedrijf te starten, zoals het lanceren van een nieuw product of divisie, ze maakten een overstap naar een kleiner bedrijf waar ze meer verantwoordelijkheid kregen, of ze startten hun eigen business. Bij dit soort stappen ging het om de gelegenheid om iets nieuws vanaf de grond af op te bouwen en zo een impact te maken.

Spring

Meer dan een derde van de sprinters ‘katapulteerde’ naar de top door ergens in de eerste tien jaar van hun carrière een grote sprong te maken. Deze leidinggevenden namen een grote gok door ja te zeggen tegen functies waar ze op basis van hun vaardigheden of ervaring nog niet klaar voor waren. Door ja te zeggen tegen kansen, ook al hadden ze op papier niet de juiste achtergrond, lieten deze personen zien dat ze zich niet lieten afschrikken door moeilijke taken en uitdagingen. Daardoor profileerden ze zich, vielen positief op in de massa en maakten sneller promotie dan anderen.

Puinhoop

Het klinkt niet echt logisch, maar een manier om te laten zien dat je echt het CEO-DNA in jou hebt, is door een grote puinhoop en black box aan te treffen. Dat kan een slecht presterende business unit zijn, een mislukt product of een faillissement, of een team die moeilijk te coachen is en tegen verandering is, kortom ieder probleem dat dringend moet aangepakt worden en adequaat opgelost moet worden is geschikt. Meer dan 30% van de sprinters leidde hun teams uit een grote puinhoop naar een succesvolle toekomst.

Moeilijke gespannen situaties en chaos vragen om sterk leiderschap. Geconfronteerd met een crisis kunnen leiders laten zien dat ze deze situatie gecontroleerd kunnen overzien en inschatten, onder druk beslissingen kunnen nemen, risico’s durven nemen en succesvol kunnen zijn in moeilijke omstandigheden. Kortom, crisis als perfecte voorbereiding voor een baan als CEO.

Ben je klaar?

Hoewel de weg naar CEO geen exacte wetenschap is en er geen éénduidige juiste weg is, kunnen deze katapulten perfect worden gebruikt door iedereen die een leiderschapspositie ambieert.

Vergeet het ideale set aangeboren eigenschappen of een resem aan jarenlange opleidingen of MBA’s. Wat je vooral nodig hebt, is gezond logisch boerenverstand, de bereidheid om risico’s te nemen en een echte doorzettersmentaliteit. Durf je ook te laten begeleiden door een ervaren business mentor die je gidst én triggert.

Vergeet niet, de richting van de wind kan je niet wijzigen maar wel de stand van je zeilen. Go for it en laat je goed omringen is de boodschap!