Onderzoek laat zien dat er een duidelijk erfelijke component zit in leiderschap. Toch is de wetenschap is er nog niet in geslaagd de vinger er precies op te leggen. Er zijn wel enkele persoonlijkheidskenmerken gevonden die leiderschap voorspellen zoals intelligentie, ambitie, extraversie en integriteit. Het probleem is dat leiderschap veel verschillende gezichten heeft. Niet in iedere situatie is dezelfde leider gewenst. Om te weten wie best baas kan zijn, moet je eerst analyseren waar de groep voor staat. Deze zes prototypes kunnen hier alvast bij helpen.

 

Evolutionaire leiderschapstheorie

In de evolutionaire leiderschapstheorie onderscheiden we zes situaties waarin er steeds behoefte is aan een verschillend type leider.

 

De manager 

De manager is iemand die overzicht houdt, acties coördineert en zorgt dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Ervaring en intelligentie spelen hierbij een belangrijke rol. Zulke managers vind je vooral in het middenkader van bedrijven.

 

De arbiter

De arbiter is de leider die conflicten kan oplossen en mensen (opnieuw) bij elkaar weet te brengen. Hij/zij beschikt over goede emotionele intelligentie en sociale vermogens, is wijs en eerlijk.

 

De krijger

De krijger is een leider die het voortouw neemt en de strijd aangaat. Hij dient als voorbeeld of inspiratie voor de groep. De krijger wordt gekenmerkt door moed, kracht, vastberadenheid en actie.

 

De diplomaat

De diplomaat zorgt voor bondsgenootschappen en handelsrelaties die wederzijds voordeel opleveren. Hij is politiek begaafd, heeft psychologisch inzicht en is gericht op lange termijn. Hij bouwt nieuwe relaties uit en wekt vertrouwen op.

 

De scout

De scout is iemand die verder kijkt en nieuwe oplossingen aan rijkt. Eigenschappen zijn intelligentie, openheid, jeugdigheid en creativiteit.

 

De leraar

De leraar-leiders houden er van te onderwijzen. Ze zorgen er voor dat een organisatie kan leren, nieuwkomers snel integreren en er een duurzame strategie ontwikkeld wordt. Hij/zij kenmerkt zich door kennis, ervaring, wijsheid en visie.

 

Het nieuwe leidinggeven 

Het bedrijfsleven zit in een transitieperiode door o.a. het gebruik van het web, de diverse trends en maatschappelijke evoluties. Traditioneel ondernemen en managen volstaan niet meer om te overleven. Als leider volstaat het niet langer meer onkel processen te managen. Als leidinggevende maak je verbinding met mensen, luist je naar en coach je hen potentieel.

Benieuwd welke leiderschapsmodellen wel/niet werken in jouw huidige context en waarom?  Dit en veel meer krijg je te horen tijdens onze workshop Het nieuwe leidinggeven.

Ik zie je alvast daar!

Dynamische ondernemersgroet,

handtekening-An