AANVRAAG KMO PORTEFEUILLE

KMO’s kunnen subsidies krijgen voor opleiding of advies vanuit het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Belangrijk is dat het advies of opleiding bijdragen tot een grotere vakbekwaamheid en groei van jou, je team en onderneming.

Alle activiteiten van Yarlini BVBA, zijnde opleiding en advies, komen in aanmerking voor KMO-subsidiëring en zijn voor jou als ondernemer en jouw bedrijf dus extra voordelig.

 • Ons erkenningsnummer voor de pijler Opleidingen is DV.O220137
 • Ons erkenningsnummer voor de pijler Advies is DV.A220138
Vraag nu jouw KMO Portefeuille aan
 • Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

  De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel voor KMO’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd. Lees de voorwaarden.

 • Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

  Kleine ondernemingen sparen jaarlijks 10.000 euro uit met de kmo-portefeuille. Bij middelgrote ondernemingen loopt het bedrag op tot 15.000 euro.

  Opgelet: de Vlaamse overheid zal een aantal wijzigingen doorvoeren met hun nieuwe beleid.

  Vanaf 1 december 2019 genieten kleine ondernemingen van 30% subsidie (voorheen 40%) en middelgrote ondernemingen van 20% (voorheen 30%).

  Vanaf 1 januari 2020 wordt het maximale steunplafond per jaar naar €7.500 gebracht (voorheen €10.000)

  Weet je niet zeker of je een kleine of een middelgrote onderneming bent? Ontdek de categorieën.

 • Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

  Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor jouw personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies.

 • Subsidies aanvragen en ontvangen

  Aanmelden bij de KMO-portefeuille doe je gewoon online. Ook jouw subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus. Registreer nu.

 • Wanneer moet een aanvraag worden ingediend?

  Je kan jouw subsidie pas aanvragen wanneer je de adviesovereenkomst hebt ondertekend of een persoon die werkt binnen jouw onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding. Tot 14 kalenderdagen na de start van de prestaties kan je de  subsidieaanvraag indienen.
  Hou er rekening mee dat je ook alle eventuele voorafgaandelijke procedures aan de registratie (aanvraag token of installatie EID) moet doorlopen binnen deze 14 kalenderdagen.
  Een aanvraag kan niet meer worden ingediend na het verlopen van de 14 kalenderdagen na de start van de prestaties.

 • Nog vragen?

  Contacteer ons! We helpen je graag verder.