Met een klare kijk en vol vertrouwen de toekomst tegemoet: 6 praktische tips!

an vermeulen yarlini toekomst ondernemen businesscoach

Misschien is het lastig te geloven. Maar mits enkele aanpassingen aan je business model kan je serieus sterker uit de strijd komen. Of je nu starter of doorwinterde ondernemer bent, als je wilt hervormen of vernieuwen is visionair ondernemen met oog op de toekomst de enige juiste aanpak.

Expert

Zorg ervoor dat je de expert bent én blijft in jouw vakgebied. Besteed tijd aan investeren in jezelf. Laat je inspireren en triggeren door online cursussen, begeleiding op maat, ervaren sparringpartners of gelijkgestemde ondernemers.  Kom uit je comfortzone en breid je horizon uit. Ontdek nieuwe tendensen zodat je een uniek of vernieuwd aanbod kan lanceren. Maak een lijst van kennisgebieden en vaardigheden waar je nog in kan groeien. Stel concrete doelen op; noteer wat je concreet wilt bereiken en hoe je dit gaat doen.

Nieuwsgierig

Wees bereid om te innoveren en jezelf altijd opnieuw heruit te vinden! Blijf nieuwsgierig! In snel veranderende tijden is het belangrijk om je af te vragen wat anders of beter kan. Kijk om je heen, blijf leren. Ga online en offline op zoek naar relevante thema’s mbt jouw product of dienstverlening. Vertaal deze info naar jouw organisatie en profileer jezelf als dé expert op dit gebied.

Betekenisvol

Werk steeds volgens het principe van ‘why’, ‘how’ en ‘what’.  Waarom doe ik wat ik doe? Wat geeft me goesting en drive? Wat wil ik het liefst doen/bijdragen? Hoe doe ik dat? En tenslotte, wat bied ik aan? Formuleer je antwoorden duidelijk, kort en krachtig. Deze oefening helpt je om concrete acties te bepalen en je ambities succesvol te realiseren. Zo ontdek je je sterktes en ontwikkelpunten.

Tijdvreters

Elimineer zaken die je niet graag doet of te veel tijd en energie kosten. Aandachtsvreters geven je het idee nuttig werk te doen, maar kosten je, vaak ongemerkt, veel tijd. Ze halen je uit je flow en zorgen ervoor dat je op einde van de dag beseft dat de belangrijkste werkzaamheden nog niet uitgevoerd zijn. Dit frustreert en zorgt voor stress. Zorg ervoor dat jij de baas bent over je tijd en niet andersom. Stel prioriteiten,  hou focus en bewaak je timemanagement. Besteed je tijd efficiënt en effectief!

Zelfreflectie

Werp een blik in de spiegel! Kijk vanuit een ander perspectief naar lopende zaken. Analyseer de invloed die jij hebt op jouw omgeving. Zelfreflectie en bewustzijn zijn belangrijke kerneigenschappen van succesvolle ondernemers en leidinggevenden. Het maakt hen toegankelijker waardoor mensen zich sneller openstellen en willen verbinden aan hetgeen wat voor jou belangrijk is.  Mix dit met kwaliteiten zoals daadkracht, focus en doorzetting waardoor succes en resultaten zijn verzekerd.

Durven

Lef en durf zijn voor doorwinterde ondernemers een terugkerend thema. Lef om controle los te laten, om kwetsbaar te zijn, om hetgeen te doen waar je in eerste instantie van denkt ‘nee’. Lef en durf zijn essentiële eigenschappen van krachtig ondernemerschap en leidinggeven en kan je trainen. Laat je niet tegenhouden door angst en onzekerheid maar ‘durf te doen’. Grijp de kansen en opportuniteiten met 2 handen.

Met meer dan 25 jaar business- en managementervaring in the field deel ik graag mijn kennis, ervaring,  expertise én tools om jou en je bedrijf te laten boosten.

Yarlini, jouw partner in ambitie

businesscoach,yarlini,toekomstgericht,ondernemen,businessplan