Leiderschap met de juiste mindset

leiderschap-businesscoaching

Wie succesvol wilt zijn in het bedrijfsleven dient zich goed te omringen. Eén van de belangrijkste punten is dat je een goed complementair team om jezelf heen verzamelt. Want, topprestaties leveren doe je samen! En daar is passie, talent, oefening, wilskracht, doorzettingsvermogen en support voor nodig. 

1. Mindset 

Een positieve energieke mindset is de basis van alles. Zo ga jij voor jezelf het verschil maken en zal jij op meerdere vlakken enorm groeien. Geloof in jezelf en in jouw eigen kunnen, want zo ga je dit ook sneller nastreven. De juiste energie en mindset vinden is dus cruciaal. Maar hoe doe je dit?  Elke persoon verschilt maar zoek iets waar je van ontspant en blij van wordt, bijvoorbeeld sporten, lezen, mediteren, wandelen … 

2. Het juiste team 

Omring je met de juiste mensen om je heen. Mensen die jou motiveren, inspireren en op een hoger niveau brengen is van groot belang. Zonder een goed team en fijne mensen om je heen die je steunen, is de kans heel klein dat je het écht ver gaat schoppen. Topprestaties leveren doe je namelijk samen!  Je kan niet alles goed kunnen of graag doen. Een succesvolle onderneming opbouwen doe je met een complementair team om je heen die taken oppakt waar jij minder sterk in bent of geen tijd voor hebt. 

3. Vraag hulp 

Loop je ergens vast of loopt het niet vlot? Durf hulp vragen! Verspil geen tijd en vind het warm water niet uit. Door een externe blik en helpende hand of brein kan jij enorm groeien. Mensen zijn er om elkaar te helpen en soms moet je dit kunnen en durven accepteren. Zie dit als een sterkte en efficiënt hulpmiddel om dichterbij jouw doel te komen. 

4. Expertise 

Werk met ervaren experts! Ga op zoek naar mensen die nog beter zijn dan jijzelf want daaruit kan je leren. Wees kritisch! Neem niet de eerste de beste maar ga voor die persoon die een meerwaarde en echte aanvulling is in jouw team. Bezin eer ge begint want het gaat hier om jouw succes en toekomst. 

5. Inspirerende mensen 

Voor jezelf wil jij presteren aan de top maar niet iedereen begrijpt dat evengoed. Bepaalde zaken moet je opgeven en dat kan wel eens lastig zijn. Omring jezelf daarom met gelijkgestemde zielen die begrip hebben voor jouw dromen of inspirerende mensen die zich ook bevinden aan de top of al heel waters doorzwommen hebben. De combinatie van ervaren rotten en jarenlange business -en managementervaring doet je nadenken en brengt jou naar ‘the next level’. 

6. Samen vieren 

Van topsporters wordt verwacht dat zij op het hoogste niveau presteren en continue in topvorm zijn. Ondernemen is ook topsport. Topprestaties wordt dus ook verwacht van jou én je medewerkers. Denk aan o.a. het behalen van targets en dagelijks productief zijn om de afgesproken deadlines te behalen. Ondernemen kan je vergelijken met de trainingen van topsporters. Er wordt getraind op vaardigheden, op doorzettingsvermogen en het verleggen van grenzen. En net die zaken zorgen voor het verschil op topniveau. 

In het bootcamp “leidinggeven 2.0” van Yarlini worden deze onderwerpen, en nog veel meer, uitgebreid toegelicht en concreet naar praktijk omgezet. Het bootcamp kan je vergelijken met een intensieve training voor ondernemers, bedrijfsleiders en leidinggevenden. Ben jij klaar om te groeien naar een betere versie van jezelf? Durf jij de uitdaging aan? Klik dan op deze link en maak impact met je leidinggeven!